Masajul de relaxare general

Masajul de relaxare se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau sex, si genereaza o stare generala buna si o detensionare a întregului organism.

Masajul de relaxare este benefic pentru a recapata buna dispozitie, energia si tonusul psihic. Deasemenea ajuta la eliminarea toxinelor din corpul uman, la imbunatatirea circulatie limfatice si pe cea sangvina.

Masajul de ralaxare este realizat prin manevre lente si este pus in valoare prin meloterapie si aromoterapie oferind o stare de liniste si ajuta la indepartarea stresului si insomniei.

Masajul de relaxare spate

Masajul pentru durerile de spate este unul dintre cele mai populare terapii medicale complementare. Acesta putand reduce efectiv durerile de spate cronice.

Masajul se realizeaza intr-un mediu relaxant si linistit, cu ulei de masaj. Acesta ajuta prin micsorarea senzatiei de „frecare” a pielii.

Beneficiile acestui tip de masaj sunt: relaxarea muschilor; imbunatatirea circulatiei si a drenajului limfatic; cresterea vigilentei corpului; eliberarea de stres.

Masajul reflexogen

Masajul poate fi definit ca un procedeu medical de stimulare si de destindere a muchilor, de activare a circulatiei sangelui, constand din frictiuni sau lovituri usoare, executate cu ajutorul mainilor sau a unor aparate special.

Reflexoterapia este un tratament prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Astfel, prin refloterapie se deblocheaza si se elimina acumularile de toxine din organism, cele care sunt cauza imbolnavirilor curente.

Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura, dar in loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene specifice, apasare care stimuleaza anumite zone din organism.

Masajul anticelulitic

Prin masajul anticelulitic se stimuleaza circulatia sangvina si limfatica, eliminandu-se astfel toxinele si apa care sunt retinute in tesuturi. Astfel, pe langa eliminarea celulitei, se ajuta si pielea sa devina mai ferma si mai elastica, iar muschii sunt tonifiati.

Celulita este un dusman recunoscut, dar nu numai al femeilor. Si barbatii au astfel de probleme, avand nevoie astfel de ajutorul masajului anticelulitic. Celulita are strasa legatura cu stilul de viata precum si cu factori alimentari, hormonali dar si genetici.

Manevrele pentru masajul anticelulitic sunt locale, in zonele afectate – fese, picioare, brate, abdomen si au o viteza sustinuta, alternand de la manevre superficiale la manevre profunde.

Masajul facial si cervical

Masajul este considerat unul dintre cele mai vechi forme de vindecare. Masajul facial, in particular, este foarte util sanatatii pielii, dar si foarte placut. Mai ales de catre doamne si domnisoare. De altfel atunci cand masajul facial este facut constant, de cateva ori pe saptamana, are si un efect antirid, ajutand totodata la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii.

Masajul facial poate fi inclus intr-un masaj complet, dar poate fi considerat si un masaj de sine statator. El fiind un adevarat rasfat datorita nervilor si punctelor de presiune care se afla la nivelul fetei.

Pe langa imbunatatirea starii de spirit, scazand anxietatea si stresul psihologic, masajul facial este bun si pentru ameliorarea congestiei sinusurilor intalnita in cazul alergiilor. Masajul bland si inhalarea de aburiajuta la imbunatatirea drenajului si la eliminarea secretiilor.